Fysiotherapeut Peter de Bie

Na mijn opleiding in 1981 te hebben afgerond heb ik een aantal jaren gewerkt als fysiotherapeut in het toenmalig psychiatrisch ziekenhuis Endegeest. Daar ligt de oorsprong voor mijn belangstelling van de mens achter de klacht.

In 1987 ben ik de huidige praktijk begonnen. Destijds met een maat maar vanaf 2000 ben ik alleen verder gegaan in samenwerking met diverse medewerkers.

In 1995 hebben wij, toen nog als maatschap, een zijsprong gemaakt naar het preventief bewegen. Wij wilden de, relatief gezonde, 30 plusser aan het bewegen krijgen. Een mooie doelstelling waar ik vandaag de dag nog steeds achter sta. In die tijd heb ik geleerd dat fitness zeker geen therapie is maar ook dat therapie geen fitness is!

fysiotherapeut peterdebie fysio katwijk

Fysiotherapeut Peter de Bie

 

Bewegen is voor mij persoonlijk nog steeds erg belangrijk. Ik probeer dan ook mijn lijf en leden soepel en fit te houden. Fietsen is voor mij de manier om het lichaam te trainen en de geest te ontspannen. Daarnaast zijn voeding en levensstijl essentieel bij het onderhouden van een gezonde geest in een gezond lichaam.

Mijn brede belangstelling komt mede voort uit een studie filosofie. Hoewel ik deze studie niet heb voltooid heb ik nog steeds veel interesse voor de drijfveren en motivaties die mensen hebben in het leven.

Via allerlei cursussen in de fysiotherapie heb ik mijn vaardigheden en bekwaamheden uitgebreid. Ik ben echter altijd een generalist gebleven en heb mij nooit willen toeleggen op een specialisme of verbijzondering.

 

Peter de Bie BIG registratie:59033125604 | Hoornes Praktijk voor Fysiotherapie